متخصصان، فرآیند سئو را به سه بخش سئو داخلی، خارجی و فنی تقسیم کردهاند. یکی از بخشهای بسیار مهم که هر سئوکاری باید از آن آگاه باشد، سئو تکنیکال و فنی است. این مبحث بیشتر بر روی استاندارد بودن قالب طراحی شده برای سایت و راحت ایندکس شدن صفحات توسط موتورهای جستجو، تمرکز دارد. با رشدانا همراه باشید تا به شما بگوییم سئو تکنیکال چیست.
همان طور که گفته شد، این بخش از بهینه سازی، به سئو سایت از نظر فنی اشاره دارد. برخلاف سئو داخلی و خارجی، بیشتر اقداماتی که در سئو تکنیکال انجام میشود، مربوط به موتورهای جستجو، مسائل فنی سایت، رباتها، کدهای برنامه نویسی ومواردی در این زمینه است. هدف از اجرای این بخش از سئو، آماده سازی سایت برای ایندکس شدن توسط موتورهای جستجو است. از دیگر دلایلی که سئو کاران سعی در بهینه سازی سایت در این زمینهها دارند، این است که رعایت اصول فنی سئو در سایت، سبب ایجاد تجربه کاربری بهتری میشود و کاربر از حضور در آن سایت لذت خواهد برد.
چنان چه یک وبسایت اصول سئو را رعایت کرده و از لحاظ فنی قوی باشد، گوگل به راحتی می تواند صفحات راخزش کرده، ساختار ومحتوای آن ها را درک کند و در نتیجه رتبه بندی بهتری را برای آن سایت در نظر بگیرد. حال که با سئو تکنیکال یا (Technical SEO) آشنا شدید، زمان آن فرا رسیده است که رازهای چگونگی انجام آن را با شما در میان بگذاریم.
یکی از فاکتورهایی که گوگل بسیار به آن توجه دارد، میزان زمان لازم برای لود شدن سایت شماست. این یعنی آن که سرعت پایین سایت، باعث میشود تا محتوای جذاب و ارزشمند شما به چشم گوگل و حتی کاربر نیاید. از آن جایی که گوگل به کاربران اهمیت زیادی میدهد، و از طرفی کاربران هم تمایلی به انتظار ندارند، سرعت بارگذاری سایت یکی از معیارهای مهم سئو تکنیکال است.
همان طور که میدانید، گوگل و سایر موتورهای جستجو برای بررسی صفحات سایت شما از رباتها استفاده میکنند. به این رباتها کراول، خزنده، عنکبوت و… نیز گفته میشود. این خزندهها توانایی بالایی در کنترل و بررسی صفحات ندارند. به همین دلیل باید برای دیده شدن سایتتان، به آنها کمک کنید. بدین منظور باید یک ساختار قابل پیگیری را برای سایت خود پایه ریزی کنید. یکی از بهترین راههای ساختار بندی استاندارد سایت، استفاده از لینکهای داخلی است.
زبان ارتباط برقرار کردن با رباتهای موتورهای جستجو، برنامه نویسی است. فایل متنی Robot.txt که در هاست وبسایت بارگذاری میشود، به شما کمک میکند تا بتوانید بر رفتار رباتها کنترل داشته باشید. مثلا به وسیله این فایل میتوانید از رباتها بخواهید که صفحه پرداخت را ایندکس نکنند.
منظور از صفحات 404 همان صفحاتی هستند که آدرس آنها عوض شده و یا به صورت کلی آن صفحه از وبسایت حذف شده است. هر لینکی که به این صفحات ختم شود، لینک شکسته نام دارد. رباتهای گوگل با برخورد به این لینکها توانایی ادامه ایندکس سایت را از دست میدهند؛ به همین دلیل وجود لینکهای شکسته سبب آسیب به سئو تکنیکال سایت خواهد شد.
گوگل با انتشار محتوای تکراری در یک سایت مشکل دارد؛ به همین دلیل از ارتقا رتبه سایتهایی با محتوای تکراری جلوگیری میکند. برای اینکه از وجود صفحاتی با محتواهای تکراری در سایت خود جلوگیری کنید، بهتر است از تگ کنونیکال استفاده نمایید. این تگ، صفحه اصلی را برای ایندکس شدن، به گوگل معرفی خواهد کرد.
یکی دیگر از مواردی که گوگل نسبت به آن حساسیت نشان میدهد، امنیت وبسایتها است. در صورتی که سایت شما مورد هجوم هکرها واقع شود، گوگل این موضوع را در سطح وب بازگو میکند و رتبه سایت را تا حد زیادی کاهش میدهد. به همین دلیل بهتر است تا جایی که امکان دارد، از امنیت سایت خود اطمینان حاصل کنید.
برای اینکه گوگل بتواند سطح کیفیت محتوای شما را درک کند، میتوانید از کدهای استراکچر دیتا در برنامه نویسی سایتتان استفاده نمایید. با استفاده از این کد میتوانید کیفیت محتوای خود را به خوبی به گوگل نشان دهید.
علاوه بر مواردی که گفته شد، موارد دیگری نیز وجود دارند که در سئو تکنیکال سایت باید به آنها توجه کنید. این موارد به اختصار به شرح زیر است:
در این مقاله سعی بر آن شد تا توضیح دهیم که سئو تکنیکال چیست و چگونه میتوان آن را انجام داد. برای اینکه بتوانید سایت خود را از نظر فنی و تکنیکی بهینه سازی کنید، علاوه بر موارد گفته شده، نکات فراوان دیگری در طراحی قالب و برنامه نویسی آن وجود دارد که باید به آنها توجه شود. امیدواریم این مقاله برای شما کاربردی بوده باشد. حال که می دانید اصول سئو تکنیکال چیست، به نظر شما کدام یک از این اصول، از اولویت و اهمیت بیشتری برای سئو و بهینه سازی سایت برخوردارند؟ نظرات خوبتان را با ما مطرح کنید.
SEO Ninja and Search Engines
سایت خود یا مشتریانتان را هدفمند به صدر گوگل برسانید