دنیای دیجیتال قاعده و قوانین خود را دارد. برای دیده شدن در این فضا باید به قوانین آن مسلط باشید و مطمئن شوید که در جهت درست از این اصول استفاده میکنید. یکی از مهمترین…
دنیای دیجیتال قاعده و قوانین خود را دارد. برای دیده شدن در این فضا باید به قوانین آن مسلط باشید و مطمئن شوید که در جهت درست از این اصول استفاده میکنید. یکی از مهمترین مواردی که به عنوان وجه تمایز بین سایت خوب، متوسط و بد شناخته میشود، الگوریتم های گوگل است. این الگوریتمها وبسایتها را دستهبندی کرده و بهترین آنها را برای نمایش در صفحه اول گوگل انتخاب میکنند.
هر کدام از این الگوریتمها ساختار و قواعد خاص خود را دارند و براساس نیاز مشخصی ساخته شدهاند. تمام این الگوریتمها در کنار هم باعث بهتر شدن فضای وب و افزایش کیفیت محتوای وبسایتها میشوند. در این مقاله میخواهیم درباره تعدادی از معروفترین الگوریتم های گوگل صحبت کنیم. هر کدام از این الگوریتمها نکات جامع و مهمی دارند که سعی داریم بخشی از این نکات را با شما به اشتراک بگذاریم. با رشدانا همراه بمانید.
گوگل یکی از موتورهای جستجوی قدرتمند و محبوب است که تمام هدف آن در سالهای اخیر، ارائه بهترین خدمات به مشتریان خود بوده و هست. از این رو در سال 2011 اولین الگوریتم خود را در راستای بهبود عملکرد جستجو و بهتر شدن تعامل کاربران با دنیای اینترنت و وب معرفی و اجرا کرد. متخصصان گوگل به این نتیجه رسیدند که برای بهینهتر شدن فضای جستجو و افزایش کیفیت محتوا در وبسایتها باید قوانینی اعمال شود تا چهارچوبی معین برای ردهبندی و درجهبندی عملکرد این سایتها وجود داشته باشد.
در ادامه به بررسی معروفترین الگوریتمهای گوگل یا Google Algorithm میپردازیم.
این الگوریتم در فوریه سال 2011 به دنیای اینترنت معرفی شد. وظیفه اصلی پاندا، جلوگیری از کپی محتوای متنی، عکس و موارد دیگر در فضای وب است. کپی در فضای اینترنت به این دلیل جایز نیست چون محتوای دست اول و منحصر به فردی که توسط یک سایت تولید و منتشر میشود در سایتهای دیگر دست به دست میشود و دیگر برای مخاطب ارزشی ندارد. همچنین محتوای با کیفیت و ارزشمند نیز در نظر گوگل از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ زیرا از این طریق متوجه می شود که شما می دانید سئو چیست و از تکنیک های آن استفاده می کنید.
پاندا در صورت مشاهده هر نوع کپیبرداری در فضای اینترنت، این موارد را به گوگل ارجاع داده و به این ترتیب با وبسایت متخلف برخورد میشود. نحوه برخورد گوگل، تنزل رتبه و بعد از مدتی حذف شدن سایت از کل موتور جستجوی گوگل است که به اصطلاح، سایت پنالتی میشود.
این الگوریتم در سال 2012 و در ماه آوریل به دنیای اینترنت معرفی شد. وظیفه اصلی پنگوئن، بررسی بک لینکها است؛ یعنی پنگوئن به بک لینکهای مفید امتیاز مثبت و به بک لینکهای مخرب امتیاز منفی میدهد تا هر کدام به واسطه عملکردشان در گوگل رتبه بگیرند.
در گذشته این عمل شایع بود که با گرفتن بک لینکهای زیاد از روشهای مختلف، یک وبسایت به راحتی به صفحه اول و رتبههای بالای گوگل میرسید اما با معرفی الگوریتم پنگوئن، ورق برگشت. حالا دیگر هیچ وبسایتی صرفا برای رتبه گرفتن، از بک لینکهای زیاد و مخرب استفاده نمیکند چون به تدریج، وبسایت توسط گوگل پنالتی میشود.
نکته مهم برای گرفتن بک لینک مثبت این است که روی محتوای خود به شدت کار کنید. وقت گذاشتن برای تولید محتوای منحصر به فرد باعث جلب توجه مخاطب میشود و کاربران لینک سایتتان را در صفحات اجتماعی به اشتراک میگذارند. به این ترتیب گوگل وبسایت شما را به عنوان سایتی مفید و کاربردی به رسمیت میشناسد و رتبه بهتری به سایت میدهد.
الگوریتم مرغ مگس خوار، کلمات کلیدی پرتکرار و پرطرفدار کاربران را در سطح اینترنت بررسی میکند. نحوه توزیع این کلمات کلیدی در متن خیلی مهم است. در الگوریتم بعدی بیشتر با این مسئله آشنا خواهید شد.
الگوریتم کبوتر به دنبال کلمات کلیدی پرکاربرد در متن شما میگردد. باید نسبت به استفاده معقول و منطقی از کلمات کلیدی در متن خود آگاه باشید. کبوتر به محض ایندکس شدن مقاله در گوگل، کلمات کلیدی آن را استخراج کرده و طبق نیاز کاربران مختلف در رتبهبندی گوگل قرار میدهد. اگر کلمات کلیدی داخل متن شما از حد مشخصی بیشتر باشد، ابتدا جریمه میشوید اما بعد از مدتی گوگل وبسایت شما را پنالتی میکند و دیگر در نتایج جستجوی خود نشان نمیدهد.
این الگوریتم به تازگی وارد فضای وب شده است و هدف آن، حذف تمام وبسایتهایی است که برای نمایش در موبایل و تبلت تنظیم نشدهاند. این الگوریتم هنوز به طور کامل در فضای وب اجرا نشده اما به زودی اجرایی میشود. این الگوریتم تازه ساخته شده و در کشورهای محدودی در حال تست است. پس از دریافت نتیجه و اصلاح آن راه اندازی خواهد شد.
به دنبال پیشرفت تکنولوژی، گوگل یک شیوه آنالیز عبارات جستجو شده را در سال 2015 راهاندازی کرد. در این روش، به کمک هوش مصنوعی، گوگل توانست منظور کاربران را از نظر معنایی شناسایی کند. این موتور جستجو، رنک برین را به عنوان سومین فاکتور مهم پس از بکلینک و محتوا، برای رتبهبندی سایتها، معرفی کرده است. هدف اصلی از ایجاد چنین الگوریتمی، بهبود فرآیند جستجو و جلب رضایت کاربران میباشد. در رنک برین، از معیارهایی مانند زمان حضور کاربران در سایت، نرخ پرش، نرخ خروج و نرخ کلیک برای تشخیص وضعیت یک سایت، استفاده میشود. از جمله وظایف این الگوریتم، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
علاوه بر آنچه که گفته شد، اهداف طراحی رنک برین به شرح زیر است:
سایتهای تازه تاسیس، اجازه ندارند که به وسیله فریب دادن گوگل، به رتبههای صفحه اول دست پیدا کنند. الگوریتم سندباکس، به منزله آزمونی برای سایتهایی است که قبل از کسب رتبه واقعی، در قسمتهای پایین صفحات جستجو قرار میگیرند تا حسن نیت صاحبان آنها ثابت شود! نکتهای که در این باره وجود دارد این است که این الگوریتم بر روی همه سایتها عمل نمیکند. برخی از وبسایتها پس از آغاز کار، در سندباکس نگهداری میشوند و گوگل به آنها رتبه نمیدهد تا عملکردشان را ارزیابی کند. در صورت مطلوب بودن، از سند باکس خارج خواهند شد. خروج از آن را میتوان به واسطه جهش چشمگیر در آمار بازدید و رتبه سایت، با استفاده از ابزار سرچ کنسول، شناسایی کرد. ازجمله وظایف این الگوریتم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اهداف ایجاد الگوریتم سندباکس عبارتند از:
در سال 2019 به منظور درک عمیقتر زبان محاوره کاربران و اهداف آنها از عبارات جستجو شده، الگوریتم گوگل برت ارائه شد. در واقع میتوان آن را آپدیتی از رنک برین دانست. یکی از بزرگترین و باهوشترین الگوریتمهایی که براساس هوش مصنوعی شکل گرفته و مبتنی بر شبکه عصبی که از سیستم پردازش زبان طبیعی یا همان NLP بهرهمند میشود، گوگل برت میباشد. لازم به ذکر است که برت مفهوم رشتهای کلمات را در کنار یکدیگر بررسی میکند و نه معنای هر لغت را!
پس از به روی کار آمدن این نوع از هوش مصنوعی، استراتژی تولید محتوا در سایتها متحول شد و روشهای قدیمی، پاسخگو نبودند. بنابراین نتیجه میگیریم که لازم است پیش از تولید محتوا، به صورت کامل تحقیق کلیدواژه داشته باشیم تا بتوانیم به شکل دقیقتری هدف کاربران از جستجو را درک کنیم و با همان زبانی که کاربران سرچ میکنند، شروع به تولید محتوا نماییم. از جمله وظایف گوگل برت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اهداف ایجاد این الگوریتم عبارتند از:
بعضی از وبسایت ها هستند که با استفاده نا به جا از کلمات کلیدی پر کاربرد می خواهند رتبه های بالاتر را از آن خود کنند. این الگوریتم، به محض سو استفاده از کلمات کلیدی و الگوریتم کبوتر، وبسایتهای متخلف را شناسایی و حذف میکند.
بسیاری از سایت ها برای درآمد و تامین هزینه ها و منافع خودشان از تبلیغات بیش از حد و آزار دهنده ای استفاده می کنند. این الگوریتم به دنبال چنین سایتهایی می گردد و با جریمه یا حتی حذف کردن این سایت ها، آن ها را از دید کاربران دور نگه می دارد.
در این مقاله به بررسی بعضی از الگوریتم های گوگل پرداختیم. این الگوریتمها به بررسی بهتر و دقیقتر فضای وب کمک میکنند. شاید در وهله اول کمی سختگیرانه به نظر برسند اما اگر در جایگاه مخاطب یا کاربر به یک وبسایت نگاه کنیم، میبینیم که دوست داریم مطالب منحصر به فرد و باارزش مطالعه کنیم؛ دیدن تبلیغ یا خواندن مطالب کپی برای همه افراد آزاردهنده است و باعث هدر رفتن زمان میشود. بهتر است سعی کنیم به این اصول پایبند باشیم تا در ذهن کاربر و گوگل به خوبی ماندگار شویم.
امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. به نظر شما کدام الگوریتم عملکرد موثرتری در بهبود فرایند موتورهای جستجو و تجربه کاربری وبسایت ها داشته است؟ نظرات خوبتان را با ما به اشتراک بگذارید.
SEO Specialist Course
سایت خود یا مشتریانتان را هدفمند به صدر گوگل برسانید