اگر میخواهید همراه الگوریتمهای جدید گوگل پیشرفت کنید و به جایگاه بهتری در موتورهای جستجو دست یابید، یکی از راههای آن افزایش نرخ کلیک یا همان CTR سایت است. در این مقاله با رشدانا همراه باشید تا با روشهای افزایش نرخ کلیک آشنا شوید.
نرخ کلیک یا CTR مخفف Click Through Rate است. هنگامی که یک کاربر کلمه یا عبارتی را در گوگل جستجو نماید، لیستی از سایتهای مربوط به جستجوی خود را مشاهده میکند. در این هنگام از بین نتایج نشان داده شده تصمیم میگیرد که کدام یک را انتخاب کرده و بر روی آن کلیک نماید. منظور از نرخ کلیک، درصدی از کاربران است که در هنگام جستجو، بر روی لینک سایت شما کلیک میکنند. این مفهوم جایگاه ویژه ای در مبحث سئو دارد.
مقدار CTR در هر صفحه از سایت و برای هر کلمه کلیدی متفاوت است. اطلاعات مربوط به نرخ کلیک هر صفحه را میتوانید در ابزار گوگل سرچ کنسول مشاهده کنید. در بخش Performance این ابزار اطلاعات دقیقی درمورد آمار سایت در هر کلمه و CTR آن نشان داده میشود.
براساس آمار اعلام شده و نظر متخصصان مربوطه، نرخ کلیک 3 تا 5 درصدی، رقم مطلوبی برای هر سایت محسوب میشود. چنان چه نرخ کلیک سایت شما بین این دو عدد باشد، از نظر گوگل صاحب یک سایت مطلوب و مفید هستید. البته به یاد داشته باشید که وضعیت نرخ کلیک سایت باتوجه به نوع کسب و کار مشخص میشود. به عبارت دیگر در برخی کسب و کارها و بعضی شرایط، لزومی ندارد که CTR بین 3 تا 5 باشد و اگر کمتر هم باشد قابل قبول است.
در ادامه مهمترین عواملی که سبب افزایش نرخ کلیک میشوند را معرفی خواهیم کرد. البته نکاتی که در ادامه ذکر میکنیم نه تنها بر CTR تاثیرگذار هستند، بلکه با رعایت آنها میتوانید کاربران را در مدت زمان بیشتری در سایت خود نگه داشته و به کاهش نرخ پرش سایت هم کمک ویژه ای کنید.
تولید محتوا برای جلب نظر رباتهای موتورهای جستجو، هیچ کمکی به پیشرفت سایت شما نخواهد کرد. به یاد داشته باشید برای رسیدن به جایگاه مطلوب نرخ کلیک، باید برای مخاطبین خود محتوای با کیفیت و مفید تولید کنید.
سعی کنید به مخاطبینتان محتوای ارزشمند و دلیلی برای دنبال کردن سایتتان، ارائه دهید. این کار علاوه بر افزایش CTR، سبب رضایت کاربر از سایت شما و در نهایت پیشرفت در کسب و کارتان خواهد شد.
گوگل محدودیتهایی درمورد مواردی خاص مانند تعداد کاراکتر عنوان، توضیحات متا و… در نظر گرفته است. چنان چه بیشتر از تعداد مشخص شده این کاراکترها را استفاده کنید، گوگل قادر به نمایش آنها نخواهد بود. بدین ترتیب کاربر به خوبی متوجه توضیحات و عناوین شما نخواهد شد و منجر به کاهش نرخ کلیک میشود.
از اصطلاحات پیچیده در متن و عنوان محتوای خود، استفاده نکنید. درواقع محتوایی که تولید میکنید باید سلیس و روان باشد. پیچیده و سنگین بودن عنوان محتوا باعث غیرقابل درک بودن مفهوم آن و عدم انتخاب لینک میشود. در مقابل اگر محتوای شما عنوان جذابی داشته باشد، بازدید کنندگان بیشتری را جذب سایت می کند، این کار باعث افزایش ترافیک سایتتان خواهد شد.
در این مقاله درباره CTR و اصول تاثیر گذار بر افزایش آن صحبت کردیم. نرخ کلیک به شما میگوید که چند درصد از کاربران وب بر روی لینک سایت شما کلیک کردهاند. درواقع شما با آنالیز آمار مربوط به آن، از روند پیشرفت خود مطلع خواهید شد. بالا رفتن این عدد مشخص می کند که سایت ما تا چه حد برای کاربران جذاب بوده و به مرور الگوریتم های گوگل نیز متوجه این موضوع شده و به رتبه بندی بهتر سایتمان کمک می کنند.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. به نظر شما چه عوامل دیگری در افزایش نرخ کلیک یک سایت دخیل هستند؟ نظرات ارزشمندتان را با ما به اشتراک بگذارید.
SEO Ninja and Search Engines
سایت خود یا مشتریانتان را هدفمند به صدر گوگل برسانید