راه اندازی کسب و کار اینترنتی یکی از موضوعات جذاب و محبوبی است که در عصر تکنولوژی امروز و به ویژه در دوران ویروس کرونا، طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است. افراد زیادی بالاخص جوانان به سمت مشاغل اینترنتی روی آورده اند و اکثر کسب و کار های سنتی در حال اینترنتی شدن هستند.
علت محبوبیت مشاغل آنلاین این است که شما در هر شرایطی میتوانید به کسب درآمد از اینترنت بپردازید و مشکلات غیر مترقبه ای مانند ویروس کرونا مانع کسب و کار شما نخواهند شد! علاوه بر این راه اندازی کسب و کار اینترنتی به حدی ساده است که شما بدون سرمایه زیاد هم میتوانید آن را ایجاد کنید. اما مسئله، راه اندازی یک شغل اینترنتی نیست بلکه به ثمر رساندن آن است.
این همان موضوعی است که اکثر افراد به سادگی از کنار آن میگذرند و خیال میکنند کار بسیار ساده ای است. در نهایت با شکست مواجه میشوند و نسبت به کسب درآمد از اینترنت به شدت گارد میگیرند! در حالی که با آگاهی از اصول کسب و کار های آنلاین، میتوان بسیار هوشمندانه عمل کرد و با شکست مواجه نشد.
در این مقاله قصد داریم هرآنچه که در رابطه با شغل اینترنتی باید بدانید را برای شما شرح دهیم بنابراین در ادامه با رشدانا همراه باشید و این مقاله کاربردی را از دست ندهید.
به طور خلاصه، به هرگونه فعالیت تجاری که از طریق اینترنت منجر به کسب درآمد شود، کسب و کار اینترنتی گفته میشود (دقت داشته باشید که در این نوع مشاغل، صاحب اصلی کسب و کار شما هستید).
این میتواند به صورت فروش محصولات به طور مستقیم یا واسطه ای، ارائه سرویس های ابری باشد. حتی کسب درآمد از اینترنت میتواند از طریق تبلیغات و یا ارائه خدمات آنلاین صورت بگیرد. مشاغل اینترنتی انواع مختلفی دارند که در ادامه بیشتر درمورد آن توضیح خواهیم داد.
شاید درابتدای مطلب این سوال را از خود پرسیده باشید که چه لزومی دارد کسب و کار اینترنتی داشته باشیم در حالی که میتوان در بازار خیلی بیشتر درآمد کسب کرد! اما پیشرفت کسب و کار های اینترنتی دلایل و مزایای متعددی دارد که در ادامه چند مورد از مهم ترین دلایل آن را برای شما بازگو خواهیم کرد.
اولین و مهم ترین مزیت مشاغل آنلاین این است که با صرف هزینه اندک میتوانید کسب و کار خود را راه اندازی کنید (البته که کسب و کار های اینترنتی هزینه های جانبی بسیار کمتری دارند).
سرمایه لازم برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی در مقایسه با فروشگاه های فیزیکی تقریبا هیچ حساب میشود و بر خلاف کسب و کار های سنتی، نیازی به پرداخت اجاره های سنگین یک مکان فیزیکی نداری و تنها با خرید هاست و دامنه میتوانید شغل اینترنتی خود را راه اندازی کنید.
در فروشگاه های آنلاین محدودیتی برای پذیرش مشتری وجود ندارد و در آن واحد میتوانید صدها نفر را پذیرش کنید بدون آن که نیاز باشد برای فروشگاه بزرگتر و نیروی کار بیشتر هزینه صرف کنید. فروشگاه اینترنتی شما همیشه، حتی در روزهای تعطیل باز است بدون آن که نیاز باشد هزینه ی پاداش و اضافه کار داشته باشید.
مقیاس پذیری در کسب و کار به این معناست که بتوانید شغل مورد نظر را در مقیاس های بزرگ تر گسترش دهید که این امر برای کسب و کارهای اینترنتی بسیار آسان است.
به عنوان مثال اگر بخواهید کسب و کار اینترنتی را گسترش دهید، تنها چیزی که نیاز دارید گسترش بستر اینترنتی (فضای هاست) است در صورتی که اگر بخواهید شعبه ی دوم یک فروشگاه را تاسیس کنید، حداقل دوب رابر سرمایه اولیه مورد نیاز است.
بدون شک چندین ماه پس از راه اندازی کسب و کار اینترنتی برای برندینگ خود احتیاج به بازاریابی و تبلیغات خواهید داشت. با بهره گیری از اصول دیجیتال مارکتینگ، شما میتوانید به سادگی بازاریابی کنید و برای تبلیغات خود محدود به یک منطقه، شهر و حتی کشور نخواهید بود.
این در حالی که است که برای برای مشاغل فیزیکی قادر خواهید بود نهایتا در سطح کشوری به تبلیغات بپردازید و نمیتوانید کسب و کار خود را معرض دید طیف گسترده ای از افراد قرار دهید.
اگر راهی برای پول درآوردن در خواب پیدا نکنید، تا لحظه مرگ باید بیگاری بکشید این جمله یکی از سخنان ناب وارن بافت، الگوی ثروت آفرینی مدرن است که به خوبی به اهمیت داشتن کسب و کار های اینترنتی اشاره میکند.
یکی از مهم ترین دلایل داشتن شغل اینترنتی این است که اگر در حوزه برندینگ خود عملکرد قابل توجهی داشته باشید و به درستی خلق ارزش کرده باشید، این امکان وجود دارد که 24 ساعته به حسابتان پول واریز شود و حتی در خواب نیز به کسب درآمد بپردازید!
احتمالا این سئوال برای شما پیش آمده که چرا با وجود کلی مزیت شگفت انگیز، اکثر مشاغل آنلاین با شکست مواجه میشوند؟ اجازه دهید برای پاسخ به این سئوال چند نمونه از رفتار های غلط افراد در رابطه با مشاغل آنلاین را باهم بررسی کنیم.
همانطور که در مقدمه مطلب نیز گفته شد، مسئله راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی نیست، مسئله به ثمر رساندن آن است. بنابراین آگاهی از دلایل شکست کسب و کار های اینترنتی میتواند به شما کمک کند که اشتباهات سایر افراد را تکرار نکنید.
وقتی صحبت از کسب و کار آنلاین میشود، مردم فروشگاه های اینترنتی را تصور میکنند. اما مشاغل آنلاین صرفا محدود به فروشگاه های اینترنتی نیستند و انواع متفاوتی دارند. در ادامه به چند نمونه از مدل های کسب و کار اینترنتی اشاره میکنیم. توجه داشته باشید که این دسته بندی ها به طور کلی بوده و هر کسب و کاری میتواند تلفیقی از این موارد باشد.
Online Business Starter Guide
کسب درآمد اینترنتی و دیجیتالی با رویکرد بازار ایران