شناخت ویژگیهای بارز شخصیتی و شغل مناسب INFP، از موضوعات مهمی است که کمک فراوانی به بهبود کیفیت زندگی و افزایش سطح رضایت شغلی افراد میانجیگر یا آرمانگرا میکند. منظور از میانجیگر یا آرمانگرا، همان…
شناخت ویژگیهای بارز شخصیتی و شغل مناسب INFP، از موضوعات مهمی است که کمک فراوانی به بهبود کیفیت زندگی و افزایش سطح رضایت شغلی افراد میانجیگر یا آرمانگرا میکند. منظور از میانجیگر یا آرمانگرا، همان INFPها هستند که دارای 4 ویژگی بارز شخصیتی به شکل زیر میباشند:
اگر علاقمند هستید که بیشتر راجع به INFP ها، نقاط ضعف و قوت و معیارهایی که برای رضایت شغلی دارند، آشنا شوید؛ تا انتهای این مطلب از رشدانا همراه ما باشید.
پیش از آنکه به مسیر شغلی یک میانجیگر بپردازیم؛ بهتر است تا حدودی با ویژگیهای بارز شخصیتی این فرد آشنا شویم. یک فرد ای.ان.اف.پی به طور کلی کم حرف و اغلب ساکت است. او ترجیح میدهد وقت خود را با دوستان نزدیکش بگذراند. این در حالی است که علیرغم دریافت انرژی از تنهایی، دوست دارد در موقعیتهای مختلف اجتماعی حضور داشته باشد و انرژی خود را در فضاهای عمومی نیز تخلیه کند.
البته، نباید فراموش کرد که باتری این فرد در تنهایی و یا معاشرت با چند دوست نزدیکش شارژ میشود. هر چند تنهایی را دوست دارد اما به هیچ وجه نباید او را فردی افسرده دانست. چرا که تفاوت زیادی میان درونگرایی و افسردگی وجود دارد.
INFP بیشتر با شهود و یا شم خود سر و کار دارد تا حسهای پنجگانه. فردی منعطف، سازگار و اهل همدلی است. این فرد بر اساس ارزشهای درونی خود عمل کرده و به دنبال خوشحال کردن دیگران است. به دلیل دید کل نگر، در دیدن جزئیات چندان خوب عمل نمیکند و به راحتی موضوعات پیش پا افتاده را نادیده میگیرد.
تخیل، از مهمترین ویژگیهای یک INFP است. او غرق در تخیلات میشود و همین موضوع بر نوع مشاغلی که در آنها موفق است؛ تأثیرگذار خواهد بود. از سوی دیگر، این تیپ شخصیتی ذاتا شنونده خوبی است و با همدلی بالایی که دارد در برخی از حوزههای شغلی مانند مشاوره و هنر، به موفقیتهای چشمگیری دست مییابد.
میانجیگرها، هنگامی از شغل خود رضایت دارند که آن حرفه دارای شرایط زیر باشد:
INFPها در محیطهای شغلی نقاط قوت فراوانی دارند. این نقاط عبارتند از:
همانطور که اطلاع از نقاط قوت در محیط کاری به یک INFP کمک میکند تا خود را توسعه دهد؛ شناخت نقاط ضعف نیز امری ضروری است تا از این طریق بهترین مسیر شغلی موجود را انتخاب کند.
نقاط ضعف میانجیگران عبارتند از:
اگر یک INFP هستید، بهتر است بدانید زمانی بیشترین بازدهی را دارید که در بکار گرفتن تجسم و تخیل خود کاملا آزاد باشید. شما مهارتهای گفتاری بالایی دارید و علیرغم کار در تنهایی، میتوانید در تیمهای چند نفره نیز عملکرد قابل قبولی داشته باشید.
علاوه بر برخورداری از مهارتهای کلامی، ترجیح میدهید از نوشتن برای بیان افکار و احساسات خود استفاده کنید. در شنیدن دیگران، بسیار صبور و مشتاق هستید و این امر باعث میشود جزء افراد ارزشمند محیطهای شغلی و اجتماعی شناخته شوید. شما فردی خلاق، هنرمند و معنوی هستید که در عرصههای شغلی مختلف مانند هنر، علوم انسانی، ارتباطات، رسانههای تجاری، آموزش، فناوری، مراقبتهای بهداشتی و پزشکی موفقیتهای بیشماری کسب میکنید.
بنابراین شغل مناسب INFP میتواند موارد زیر باشد:
همانطور که میدانید، همه تیپهای شخصیتی در برخی مشاغل بسیار خوب عمل میکنند و در برخی از حوزههای شغلی، عملکردی بسیار ضعیف دارند. این در حالی است که نباید انتظار داشته باشیم یک INFP بتواند در هر زمینه شغلی وارد شده و به موفقیت دست یابد.
چرا که بر اساس ویژگیهای شخصیتی این فرد، کار کردن در مکانهای شلوغ مانند واحد ارتباط با مشتریان، واحد فروش و… برای او دشوار است. از سوی دیگر، کارهای اداری مانند مدیریت داخلی شرکت و امثال آن که روزانه با فرایندهای تکراری و متعارف سر و کار دارند؛ به هیچ عنوان مشاغل مناسبی برای INFPها نیستند.
بنابراین، در نظر داشته باشید که شغل انتخابی شما نباید دارای چنین مواردی باشد:
ما در این مقاله از رشدانا، تلاش کردیم ضمن بیان ویژگیهای تیپ شخصیتی INFP، در مورد نقاط ضعف و قوت او در محیط کار نیز توضیحاتی را ارائه دهیم. بر همین اساس، گفتیم که شغل مناسب INFP شغلی است که در آن بتواند احساس راحتی داشته باشد، تخیل خود را به کار بگیرد، از جمعهای شلوغ و پر هیاهو دور بوده و منطبق با ارزشهای شخصیاش باشد.
به نظر شما، یک INFP میانجیگر یا آرمانگرا، چه ویژگیهای مثبت و منفی دیگری در محیط کاری دارد؟ نظرات و تجربههای خود را در رابطه با این تیپ شخصیتی با ما در میان بگذارید.