با بهروز شدن علم در حوزه تکنولوژی و فناوری اطلاعات، مشاغل و شاخههای فرعی بسیاری به وجود آمدند تا نیاز بشر را به بهترین شکل برطرف کنند. یکی از این مشاغل، دانشمند داده است. احتمالا…
با بهروز شدن علم در حوزه تکنولوژی و فناوری اطلاعات، مشاغل و شاخههای فرعی بسیاری به وجود آمدند تا نیاز بشر را به بهترین شکل برطرف کنند. یکی از این مشاغل، دانشمند داده است. احتمالا تا به حال چنین عنوانی به گوشتان نخورده؛ اگر این طور باشد، در مقاله درستی هستید چون میخواهیم به بررسی این موضوع که دیتا ساینتیست یا دانشمند داده کیست و به طور کلی شغل دادهکاوی بپردازیم.
حتما شما هم با این موضوع موافق هستید که هر چقدر تکنولوژی و فناوری در مسیر توسعه و پیشرفت جلوتر میرود، دادههای بیشتری تولید میشوند. اغلب دادههای جدید، نسبت به نسخههای قدیمی پیچیدهتر و امنتر هستند؛ این مسئله سبب شده که علم دادهکاوی به افراد متخصص بیشتری در زمینههای مختلف نیاز داشته باشد.
بعضی از این زمینهها عبارتند از رمزگشایی و بررسی اطلاعات، تفسیر دادهها و تهیه گزارش از این تفسیرها. فرد متخصص باید در موارد ذکر شده تجربه کافی داشته باشد تا بتواند از آنها در راستای اهداف تعیین شده استفاده کند. در این مقاله، سعی داریم به بررسی جایگاه شغلی دانشمند داده بپردازیم. اگر کنجکاو شدهاید درباره این موضوع بیشتر بدانید، تا انتهای مقاله با رشدانا همراه باشید.
قبل از پرداختن به این موضوع که دانشمند داده کیست، باید با اصول اولیه این شغل آشنا شویم. علم داده، یکی از مباحث و مسائل داغ دنیای امروز ماست. نیاز به دادهکاوی به حدی جدی است که این رشته در سراسر جهان تدریس میشود. پژوهش و تحقیقات آکادمیک در این حوزه همواره رو به رشد است؛ یعنی منابع و قوانین آن روز به روز پیشرفتهتر میشوند. دادهکاوی و علم داده کاربردهای زیادی دارد. از جمله این کاربردها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
براساس کاربردهای علم داده در حوزههای ذکر شده، مشاغل فرعی زیادی از این گروه مشتق میشوند؛ به این ترتیب، افراد زیادی تمایل دارند تا در یکی از این مشاغل وارد شده و به کار و فعالیت بپردازند. در سال 2013، طی مقالهای مشترک بین پاتیل، داونپورت و هاروارد بیزینس ریویو اعلام شد که شغل دانشمند داده یا (Data Scientist) احتمالا محبوبترین و جذابترین جایگاه شغلی در قرن 21 خواهد بود.
پاسخ این سوال به عوامل مختلفی وابسته است؛ اما این موضوع هم قابل انکار نیست که علم داده نسبت به سایر مهارتها و حوزههای علمی، از پیچیدگی بیشتری برخوردار بوده و باید حسابی عاشق آمار و ارقام باشید تا بتوانید با این شغل ارتباط برقرار کنید. علم داده و دادهکاوی دو مبحث میان رشتهای هستند که باید برای فراگیری آنها ابتدا از آموزش مهارتهای دیگر شروع کنید؛ مانند جبر خطی و آمار، سیستمهای پایگاه داده، یادگیری ماشین، برنامهنویسی و غیره.
شاید یادگیری تمام این مهارتها کمی سخت به نظر برسد اما این شغل به حدی جذاب است که به طور خودکار مسیر رسیدن به آن تسهیل میشود. اگر تا این بخش از مقاله با ما همراه بوده باشید، احتمالا دوست دارید درباره مسیر رسیدن به جایگاه شغلی دیتا ساینتیست و به طور کلی تری اینکه دانشمند داده کیست، بیشتر بدانید. در ادامه، مفصل به توضیح این مورد پرداختهایم.
برای رسیدن به هر شغلی، ابتدا لازم است که تمام جوانب کار را در نظر بگیرید؛ مسیر یادگیری مهارتها، زمان مورد نیاز، هزینه، درآمد، فرصتهای شغلی آینده، مزایای شغل مورد نظر و بسیاری موارد دیگر که در وهله اول باید درباره هر یک تحقیق کنید تا انتخاب هوشمندانه و آگاهانهای داشته باشید. مشورت با افراد متخصص این حوزه هم میتواند چشمانداز مناسبی در اختیارتان بگذارد.
هر چقدر فضای ذهنی خود را برای تطبیق با شرایط مختلف آماده کنید، احتمال دلسرد یا ناامید شدن از مسیر کمتر خواهد بود؛ چون این راه شاید در ابتدا کمی سخت و دشوار به نظر برسد اما با فراگیری تمام ریزه کاریها و آموزش دقیق، روز به روز سختیهای مسیر تسهیل میشود. به طور کلی برای فعالیت در جایگاه شغلی دانشمند داده لازم است به مهارتهای زیر مسلط شوید تا بتوانید از پس سختترین ارزیابیها و دادهها هم بربیایید:
در این مقاله به بررسی اینکه دانشمند داده کیست و مسیر رسیدن به این شغل پرداختیم. علم داده، کاربردهای بسیاری دارد و بخش زیادی از کارهای ما وابسته به این علم است. با بهروز شدن علم در حوزههای مختلف، مشاغل جدید ظهور میکنند و بشر برای همسو شدن با این جریان، باید بتواند از افراد متخصص و ماهر در این زمینهها بهره بگیرد. اگر زنجیره مهارتآموزی در چنین مباحثی قطع شود، تولید علم و پیشرفت متوقف خواهد شد. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. به نظر شما چه توانایی هایی باعث موفقیت یک دانشمند داده یا دیتا ساینتیست می شود؟ نظرات ارزشمندتان را با ما به اشتراک بگذارید.