فرض كنيد فردي بسيار عصباني است و نتواند اين هيجان را كنترل كند، امكان دارد هر لحظه دست به عملي بزند كه باعث پشيماني وي شود. برخي احساسات مانند خوشحالي هم مي تواند فرد را به سمت تفريحات ناسالم و رفتارهاي ضد اجتماعي و نامناسب بكشاند. تمامي اين موارد ميتواند به تصميمات احساسي منجر شود و ممكن است بعد اقدام، وي واقعا از رفتارش پشيمان شود و فرصتي براي جبران آن وجود نداشته باشد. در نتيجه مدیریت هیجان چه از نوع مثبت و چه منفي، يكي از مهارتهايي است كه به فرد كمك ميكند كه چگونه هيجانات خود را كنترل كند و باعث رشد بهتر خودش شود و از طرفي به اطرافيانش كمتر صدمه بزند.
مدیریت هیجان
آیا میتوان بر رفتارها و عادات خود کنترل داشت؟ پیشنهادهای مهم و مناسب در این زمینه کدام میباشند؟
در ادامه این بحث به توصیه روانشناسان راجع به چگونگی کنترل عادات خود میپردازیم.
با توجه به گزارشهای اخیر به دست آمده مشخص شده است دوره نوجوانی مملو از نیاز به هیجان میباشد اما به ندرت مورد توجه و اهمیت قرار گرفته است. پیش از اینکه وارد هر بحثی شویم بهتر است با مفهوم هیجان آشنا شویم. به بیانی ساده هیجان در اصل جوابی است که به احساسات خویش میدهیم. به زبانی دیگر هیجان میتواند غمی باشد که پاسخ آن گریه میباشد یا خوشحالی که پاسخ آن خنده میباشد. هیحانات، انتظار باور و افکاری است ک دارا هستیم و پاسخ ما را به آن هیجان مشخص میکند.
به همین خاطر یک هیجان میتواند پاسخهای متفاوتی را در افراد گوناگون به وجود آورد. همچنین تغییرات فیزیکی مانند بزرگ شدن مردمک چشم، افزایش تعداد نفسها، افزایش ضربان قلب و… را میتوان در هنگام رویاویی با هیجانات در خود و دیگران احساس کنیم. این هیجانات قسمتی طبیعی از زندگی افراد است به ویژه در سنین نوجوانی ممکن است پررنگتر از سایر سنین به نظر برسد.
اگر شما مدیر یک کسب و کار
برای شرکت در دوره ها رشد فردی و کارگاه های رشد کسب و کار رشدانا اینجا را کلیک کنید
Communication & DISC Typology
ارتباطات سازمانی و رفتار شناسی با مدل دیسک