تا هنگامی که محصولی از طرف شما وارد بازار نشده نمیشه فهمید که ایده تون گرفته یا نه. خب اکثر انسانهایی که قصد راه اندازی یک شرکت رو دارن توقع دارن در سطح خیلی بالایی قرار داشته باشن، ولی این انسان ها به این فکر نمیکنن که ایده های بزرگ در ایتدا از نظر خیلیا کوچک به نظر میرسیدن و خیلیا با این تصور اونا رو نادیده میگرفتن و الان این اون ها به اوج خود رسیدن.
در ابتدا باید یک نکته ای رو یاد آور شم ،باید بدونید قبل از اینکه زمانی برای ایده یا استارتاپ تون صرف کنید این سوالو ازخودتون بپرسید که استارتاپ شما چه مشکلی رو از مردم حل میکنه ؟ آیااصلا به کار مردم میاد؟ آیا ارزش وقت گذاشتن و کار روی اون رو داره؟
چه انسان هایی قبلا به این مورد فکر کردن ؟ و چرا با شکست مواجه شدن؟
میشه گفت یکی از راحت ترین و سریع ترین راه هایی که میشه بوسیله آن اعتبار سنجی ایده رو داشت اینه که ابتدا اون رو درسطح کوچک امتحان کنید. مثلا میتوان یک نمونه کوچیک از اون درست کرد وبه افرادی که بنظرتون ممکنه آن را از شما بخرن پیشنهاد کنید تا مشاهده کنید چه بازخورد هایی رو بهتون میده .انسان های زیادی هستند که سال ها روی ایده خود فکر میکنن و زمان میزارن ، روش کار میکنن ولی در نتیجه موقع ارائه آن با دگرگونی بازار مواجه میشن درحدی که شاید دیگه کلا از نظر بازار قدیمی شده و دیگه صرفی برای تولید و ارائه آن ندارد ومیشه گفت تمام زمانی که شما صرف این کار کردید بیهوده بوده است پس حتما قبل از گذاشتن زمان روی هر استارتاپ یا هرچیز دیگر به فکر نتایج آن هم باشید.
همانطور که تا الان با خوندن مطلب بالا متوجه شدید،اعتبار سنجی ایده یکی از مراحل مهمی است که در کسب و کار هرفرد نقش بسزایی دارد، صاحبان ایده واستارتاپ ها میتوانند باجدی گرفتن آن از بوجود آمدن بسیاری از مشکلات در حیطه کار آفرینی مربوطه جلو گیری کنند.
خوب در ادامه بحث به چند پرسش اساسی در این باره اشاره میکینم تا بتوان از اهمیت بیشتر این اعتبار سنجی بهره برد و افراد قبل از شروع استارتاپ با مطرح این سوال ها در ذهن خود بتوانند پاسخ های مناسبی دریابند که چگونه میتوانند استارتاپی موفق داشته باشند.
Problem solution fit
آیا ایده من خریدار خواهد داشت؟