هدف کارآموزی برای دانشجویان ترکیب آموخته های آنان با تجارب محیط کار و دست یابی به ترکیبی مطلوب از علم و مهارت برای ورود به عرصه های کاری می باشد. برگزاری مطلوب این دوره ها نیازمند شرایط و مصوباتی است که در ذیل به اختصار به شراط دانشجویان کارآموز می پردازیم.در ادامه در خصوص شرایط کارآموزی و کارورزی دانشگاه های دولتی و آزاد ایران و نحوه استخدام کارآموز صحبت خواهیم کرد.
نحوه تعیین محل کارآموزی به دو صورت است که یا دانشجو محل مورد نظر را خودش انتخاب و به استاد یا مسئولین مربوطه پیشنهاد داده و توسط آنها بررسی و دانشجو به آنجا اعزام می شود .و یا اینکه دانشگاه واحدهای صنعتی که درخواست کارآموز دارند را شناسایی و بررسی کرده و دانشجویان را به آنها معرفی می کند.
استخدام یک کارآموز باانگیزه، می تواند تاثیر مثبت و بسزایی در روند کاری شرکتها داشته باشد. با توجه به اینکه دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی به استخدام شدن در یک شرکت نیازمند هستند ، استخدام کارآموز در شرکت ها می تواند این زمینه را برای دانشجویان فارغ التحصیل فراهم آورد که در رشته خاص خود به کسب مهارت های بیشتر بپردازند.
همچنین با استخدام یک کارآموز سخت کوش و تلاشگر و بااستعداد وخلاق می توانید شخصی را تا پایان پروژه در کنار خود داشته باشید که به شما در انجام کارها کمک کند. و همینطور ممکن است ایده های خوبی برای روند کاری شرکت داشته باشد که در راستای ایده کارآموز شرکت به بازدهی خوبی در نهایت برسد.
و علاوه بر آن فرد کارآموز، می تواند در کنار افراد متخصص و زیر نظر آنها به پروژه ها و ایده های بزرگ خود بپردازد و از تجربیات آنها در راستای دانش خود استفاده کند. همچنین این قابلیت را به کارفرما می دهد که علاوه بر عنوان کارفرما، به عنوان راهبر و راهنما و مربی به مهارت های مدیریتی خود ارتقا بخشد.
اما ممکن است که این سوال به وجود بیاید که چگونه می شود یک کارآموز خوب را از بد تشخیص داد و یک کارآموز هدفمند و باانگیزه را استخدام کرد. زیرا همانطور که یک کارآموز وظیفه شناس، بسیار می تواند به عملکرد یک شرکت بهبود بخشد، همانطور هم یک کارآموز بی مسئولیت می تواند روند کاری شرکت کار را دچار مشکل سازد.
در ادامه پرسش هایی که می توانید در زمان مصاحبه از فرد متقاضی کارآموز بپرسید را فهرست کرده ایم :
دانستن از فعالیت های داوطلبانه فرد متقاضی کارآموزی بسیارمی تواند به روند مصاحبه و انتخاب آن فرد به عنوان کارآموز کمک کند. زیرا ممکن است فرد کارآموز، تجربه کار واقعی که به ازای انجام آن کار حقوقی دریافت کند را نداشته باشد اما رزومه ی او شامل انجام کارهای داوطلبانه ی بسیاری بوده باشد که انجام اینگونه کارها نشان دهنده توانایی فرد در مدیریت یک تیم و همینطور گویا بودن مسئولیت پذیری فرد می باشد.
شرکت ها می توانند کارآموز استخدام کنند و در بازه ی زمانی که برای دوره کارآموزی در نظر گرفتند از فرد به عنوان نیروی کارآموزی کمک بگیرند و در مقابل به او آموزش های لازم را برای کسب مهارت در حوزه ی مربوط را بدهند. اما فرد باید بداند به ازای کاری که انجام می دهد هیچ مبلغی را دریافت نخواهد کرد. اما این امکان وجود دارد که شرکت مربوطه در مقابل زحمات فرد پاداشی را به او بدهند.
از درس و دانشگاه که بگذریم، یادگیری مهارت ها بعنوان یکی از فاکتورهای کلیدی برای رشد در حوزه های مختلف مطرح می شود. در حوزه کسب و کار از آنجا که بخش زیادی از پیشرفت ها به صورت تجربی و مهارتی کسب شده، باید در نظر داشت که یادگیری مهارت بسیار مهم تر از دانش است و کسب دانش در جایی موثر واقع می شود که همراه با مهارت باشد.
ما در دوره های آموزشی آکادمیک صرفا دانش موضوع مربوطه را کسب می کنیم اما برای اینکه از آن دانش استفاده کرده و آن را کاربردی کنیم نیاز به یادگیری مهارت و کسب تجربه داریم. یادگیری مهارت از افراد با تجربه انجام می شود به طوری که دانش تجربی را با دانش آکادمیک در هم می آمیزیم و بخش زیادی از دانش مربوطه در حوزه خاص را یاد می گیریم.
در آموزش کسب و کار آنلاین، با توجه به اینکه حوزه ای جدید در کسب و کار است و ارتباط مستقیم با وب و اینترنت و طراحی سایت و مسائل مربوطه دارد، دانش آکادمیک زیادی موجود نیست و لازم است که دانش تجربی و مهارت ها را بیش از دانش آکادمیک بیاموزیم. برای یادگیری مهارت باید در کنار افراد خبره و با تجربه در حوزه مربوطه آموزش ببینیم و یادگیری مهارت های کسب و کار و آموزش راه اندازی کسب و کار اینترنتی یکی از همان بخش هایی است که می توانیم یاد بگیریم.