
مهمترین مشکل دانش آموختگان مقطع کارشناسی
یکی از مهمترین مشکلاتی که بسیاری از دانش آموختگان مقطع کارشناسی با آن مواجه خواهند شد؛ نداشتن تجارب عملی یا به عبارتی کم بار بودن رزومه کاری آنهاست که اثر مهلکی بر آینده شغلی دانشجو خواهد داشت. دوره کارورزی فرصتی درخشان را برای حضور در محیط های موفق صنعتی، تجاری و خدماتی برای دانشجو فراهم میکند تا از این طریق و بدون دغدغه مسئولیت ها و تبعات شغلی، به کسب تجاربی ارزشمند بپردازد.
کارورزی یک نوع نظام آموزشی است که در آن کارورزان با در نظر گرفتن مهارتهای مورد نیازشان، آموزش داده میشوند. دورههای کارورزی شامل مشاغل صنعتی یا آموزش به افرادی که به دنبال مجوز برای فعالیت در یک حرفه هستند، میشود. کارورزان، مهارتهای مورد نیاز در پیشه خود را در دورههای کارورزی میآموزند.
آموزشهای دوره کارورزی
معمولاً بیشتر آموزشهای دوره ی کارورزی، در حین کار برای یک کارفرما که آموزش کارورز را برعهده دارد انجام میگیرد. در عوض آن کارورزان نیز پس از کسب مهارتهای لازم برای مدت معینی که بر روی آن با کارفرما به توافق رسیدهاند، کار خود را در محل ادامه میدهند. به منظور پیشرفت بیشتر در دورهها، آموزش های نظری نیز در آنها گنجانده میشوند که به شکل رسمی در دورههای ۴ الی ۶ ساله، در محل کار و همچنین در آموزشگاههای فنی و حرفهای یا دانشگاهها، در حالی که همزمان زیر نظر کارفرما هستند، انجام میگیرد.
- آشنا شدن با محیط های کاری
- محک زدن علایق کاری
- امکان تبادل تجربیات با سایر کارآموزان در حین دوره کارورزی
- به کارگیری خلاقیت در حل مسائلی که در حین دوره کارورزی با آن مواجه میشوند.
- پیاده سازی روشها و تکنیک های آموخته شده دانشگاه در محیط های واقعی
- ایجاد فرصت برای ادامه همکاری با سازمان مربوطه (بسیاری از افراد با نمایش مناسب تواناییهای خود در دوره کارورزی، پیشنهادهای همکاری از سازمانها دریافت میکنند)
- آشنا شدن با بسیاری از موضوعات (مانند قوانین کار، بیمه، مالیات و قوانین و مقررات داخلی سازمانها)
- افزایش خودباوری دانشجو به واسطه بارور شدن توانایی حل مساله
- آمادگی هر چه بیشتر برای فرصت های کاری در آینده
- پی بردن به اهمیت مهارتهای علمی و رابطه بین آنها و نحوه همکاری صاحبان مهارتها و تخصصهای مختلف و نقش هر کدام در پیشبرد کارها