Key Metrics and KPIs
آموزش انتخاب بهترین شاخص های کلیدی برای سنجش عملکرد کسب و کار و استارتاپ شما و همچنین آموزش کار با ابزار های محاسبه گر میزان رشد شاخص های کلیدی.
در سالهای اخیر شرکتها و سازمان های زیادی را دیدهایم که دچار ورشکستگی شدهاند. این شرکتها دارای محصولات و خدمات بسیار خوبی بودند و ساختار مناسبی داشتند اما چه چیزی باعث در هم شکستن کشتی سازمانی میشود؟ ابتدا موضوعات مالی به ذهن میرسد، اما نباید نقش منابع انسانی، نحوه مدیریت، بررسی شاخص های رشد، تخصیص منابع و… در جایگاه شرکت، رشد و از بین رفتن سازمان را کمرنگ شمرد! قطعا عوامل مختلفی در روند صعودی و نزولی شرکتها تاثیر گذارند.
چیزی که میتواند یک کسب و کار و سازمان را به عرش ببرد یا به زیر بکشاند، تحلیل شاخصهای کلیدی عملکرد یا KPI است. اگر هر فعالیت سازمان را به یک فرآیند تعبیر کنیم، در انتهای فرآیند ها باید یک سری شاخص در نظر بگیریم. این شاخصها بسته به نوع فرآیند متفاوت هستند. شاخصها در پایان فرآیند باید مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرند.
آنالیز شاخصها به طور کامل بیان میکند، چطور پیش رفتیم، چه چیزی به دست آوردیم؟ چه میزان به دست آوردیم؟ چه کسانی در این دستاورد موثر بودند؟ چه کسانی میتوانند تاثیر زیادی بر آن بگذارند؟ چه افرادی تاثیر منفی در روند آن دارند؟ با تحلیل شاخصهای کلیدی عملکرد میتوانید تمامی ساختار سازمان را بررسی کرده و کم و کاست را بر طرف کنیم.
مدیر یک سازمان نمیتواند، صد شاخص عملکردی در نظر بگیرد، زیرا نمیتواند همه آنها را تحلیل کند. برای یک سازمان عموما تعداد محدودی شاخص که اهمیت ویژه ای دارد در نظر گرفته میشود که تعداد آن بسته به نوع سازمان و شرکت متفاوت است. ممکن است در یک سازمان تعداد فروش، شاخص عملکردی و در سازمانی دیگر تکرار دوباره خرید از جانب مشتریان، شاخص باشد.
هیچ گاه نمیتوان یک نسخه جامع از شاخصهای کلیدی عملکرد، برای همه سازمانها پیچید. هر شرکتی باید یک استراتژیست داشته باشد که میتواند مدیرباشد یا درکنار مدیر به تبیین و آموزش این شاخصها در سازمان بپردازد.
معمولا استارتاپها و شرکتهای نو پا به حدی درگیر راه اندازی و توسعه کسب و کار و جذب سرمایه هستند که کمتر به شاخصهای عملکردی توجه میکنند. عدم توجه به شاخصهای عملکردی سازمان باعث میشود، بعد از مدتی هدف سازمان در میان انبوهی از دغدغههای یک شرکت گم شود و افراد بدون توجه به هدف شرکت دائم در حال تلاش و تکاپو باشند اما از هدف خود بیشتر دور شوند.
شرکت در دورههای آموزشی به شدت به این شرکتها توصیه میشود. رشدانا با داشتن تیم متخصص در حوزه مدیریت و مهارت آموزی سازمانی در تلاش است بهترین خدمات را در این حوزه ارائه کند. رشدانا با برگزاری دوره آموزش شاخصهای کلیدی عملکرد به صورت ویژه برای مدیران و پرسنل شرکتها گامی بزرگ در کوچینگ سازمانی برداشته است.
هدف رشدانا ارتقای سطح سازمان شماست. شما میتوانید برای شرکت در بهترین دورههای کیفی مدیریتی در سطح کشور با این مجموعه همکاری نمایید.
این کارگاه در مسیر(های) رشد زیر وجود دارد:
SEO Specialist Courseداشتن نگاه تحلیلی و آماری به کسب و کار یکی از ابزارهای مهم مدیریت کسب و کار به شمار می آید. برای تولید چنین آماری نیاز است تا در خصوص تعیین شاخصه های قابل اندازه گیری استارتاپ دانش کافی داشته باشید. هر کسب و کار و سازمانی باید برای خود یکسری شاخص های کلیدی عملکرد تعریف کرده و بر طبق این سنجه های کلیدی، عملکرد کسب و کار خود را مدیریت کند.
در این کارگاه یاد می گیرید که شاخص های کلیدی چگونه باید باشند و به سنجه های کلیدی مناسب برای اندازه گیری وضعیت و مقدار رشد کسب و کار و استارتاپ خود مسلط خواهید شد.
برای پیشرفته و توسعه باید استراتژی های مربوط به آن را دانست. مهم ترین مسئله در رسیدن به موفقیت، بررسی عملکرد ها به صورت مداوم است. این موفقیت می تواند مربوط به یک شخص یا یک سازمان باشد. Key Performance Indicator (KPI) یا سنجه های کلیدی عملکرد بهترین راهنما برای ارزیابی عملکرد هستند که انتخاب و استفاده صحیح از ان ها، می تواند تاثیر شگرفی در رشد و توسعه ی هر فرد یا نهاد داشته باشد.
شاخص کلیدی عملکرد چیست؟
به فرآیندی که به جهت آگاه شدن از چگونگی عملکرد سازمان و ارائه بازخورد های لازم برای بهبود بخشیدن و ارتقاء دادن واحد های عملکرد سازمانی انجام می شود، ارزیابی عملکرد می گویند. Kpi ها شاخص های ارزیابی عملکرد یک فرد یا مجموعه ای از افراد هستند که با تحلیل آن ها ارزیابی عملکرد امکان پذیر می شود. همه ی سازمان ها برای آگاه شدن از درستی یا نادرستی کارکردشان و تطبیق آن با استراتژی صحیح از پیش مشخص شده نیاز به ارزیابی به موقع شاخص های کلیدی عملکردشان دارند.
اجرای فرآیندی که از آن صحبت کردیم به تعریف دقیقی از شاخص های کیفی و کمی مناسب نیاز دارد. به علاوه، مشخص کردن شیوه اندازه گیری و گزارش دهی شاخص ها کار ساده ای نیست. شاخص های سنجش عملکرد روی نقطه حساس و استراتژیک سازمان تمرکز می کنند. این گونه شما می توانید هر گاه بخواهید تصویری دقیق از چگونگی فعالیت سازمان در راستای هدف های تعیین شده داشته باشید. در نتیجه جمع آوری و آماده سازی این شاخص ها برای سنجش عملکرد به یک ابزار برای اصلاح کردن و بازنگری استراتژی ها و اجرا کردن پروژه هایی برای ارتقاء دادن و بهبود بخشیدن کارایی تبدیل می شود.
ویژگی های شاخص های کلیدی عملکرد
شاخص های کلیدی عملکر دارای ویژگی های مشخصی هستند که هر نهاد یا سازمانی باید طبق استراتژی های کسب و کار خود از آن ها بهره بگیرند. اگرچه که انتخاب شاخص های کلیدی عملکرد اختیاری است اما افزایش تعداد kpi ها نه تنها کمک کننده نیست بلکه سبب گیچی ما در ارزیابی می شود. بنابراین تصوصیه می شود از میان kpi های موجود تعداد محدودی برای ارزیابی عملکرد ها مورد استفاده قرار گیرند. نکته ی مهم بعدی که باید به آن توجه داشت در نظر گرفتن بازه های زمانی مشخص برای ارزیابی از طریق یک شاخص کلیدی عملکرد است. همچنین هدف استفاده از یک شاخص کلیدی عملکرد بررسی یک روند رسیدگی مشخص برای دستیابی به نتایج مطلوب است. بنابراین در ارزیابی به کمک kpi ها عواملی که سبب خلق نتایج می شوند از خود نتایج مهم تر هستند.
تحلیل شاخص های کلیدی عملکرد
همان طور که گفته شد شاخص کلیدی عملکرد سنجه ایست که میزان موفقیت هر کسب و کاری را در راه رسیدن به اهدافش بررسی می کند. گوگل آنالیتیکس را می توان به عنوان یک شاخص کلیدی عملکرد در نظر گرفت که به صورت رایگان ترافیک یک سایت را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد و به کمک آن می توان به عواملی مثل آمار بازدیدکنندگان سایت، مرورگرهای مورد استفاده ی آن ها، زمان حضور کاربران در سایت و بسیاری از اطلاعات دیگر دست یافت که همه ی این اطلاعات می تواند نشان دهنده ی میزان پیشرفت و رشد یک وب سایت در بازه های زمانی مشخص باشد.
کابرد شاخص های کلیدی عملکرد
با توجه به این که kpi ها، شاخص هایی برای اندازه گیری محسوب می شوند می توان از آن ها برای ارزیابی هر مسئله و جایگاهی استفاده نمود. سرچ کنسول گوگل، یکی از ابزارهای مهم در ارزیابی وضعیت عملکرد یک وب سایت است به طوری که با ثبت یک وب سایت در کنسول گوگل می توان اطلاعات مهمی پیرامون عملکرد آن سایت به دست آورد در واقع مدیریت عملکرد سایت با سرچ کنسول ها بهترین روش تحلیل یک وب سایت است. سرچ کنسول به صورت یک kpi عمل می کند. یعنی جایگاه وب سایت شما به موقعیت و میزان پیشرفت آن را در بازه های زمانی مشخص مورد ارزیابی و بررسی قرار می دهد.
اطلاعاتی که یک شاخص کلیدی عملکرد خوب در اختیارمان می گذارد
مدیر هر سازمان باید برای تعیین KPI مناسب، در قدم اول استراتژی سازمان را به درستی تعریف کند. پس از آن هدف های راهبردی سازمان را مشخص کند. در قدم بعدی شاخص های کلیدی متناسب با اهداف را با توجه به میزان تحقق آن ها تعریف کند. این گونه سازمان KPI مشخص شده را همراه با هدف سازمان و الویت های کسب و کار پیش می برد.
اگر می خواهید اطلاعات دقیقی از تعاریف درست شاخص ها کسب کنید و یاد بگیرید چگونه از شاخص ها استفاده و آن ها را تحلیل کنید خوب است در دوره های آموزش شاخص های کلیدی عملکرد یا kpi رشدانا شرکت کنید. این گونه میتوانید یک سازمان را به طور صحیح بسنجید.
شما نیز می توانید در تبادل نظرها شرکت کنید، دیدگاهی بنویسید یا به دیدگاه دیگران پاسخ دهید.
برای نوشتن دیدگاه اینجا را کلیک کنید
سلام آیا امکان برگزاری دوره شاخص های کلیدی عملکرد به صورت آفلاین وجود دارد؟ ممنون
سلام و عرض ادب
در حال حاضر امکان برگزاری این دوره به صورت آفلاین مقدور نمی باشد.