وبمستر کیست؟ چگونه وبمستر شویم؟

Webmaster

این شغل، معمولا زیرمجموعه دپارتمان فنی و دپارتمان پشتیبانی شرکت ها است

باتوجه به افزایش روز افزون تعداد کسب و کارهای اینترنتی، روز به روز به تعداد وب‌سایت‌های فعال نیز افزوده می‌شود. مسلم است که هر کسی با هر دانش و سطح سوادی، نمی‌تواند یک سایت را اداره کند و تمام امور مربوط به آن را انجام دهد. بر همین اساس، جایگاه شغلی وبمستر به وجود آمده است. در این مقاله، قصد داریم به شرح کامل وظایف این متخصصین و چگونگی ورود به این عرصه بپردازیم؛ پس اگر شما هم از علاقمندان مشاغل دیجیتال هستید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

وبمستر

شرح وظایف یک وبمستر چیست؟

همان‌طور که از نام وبمستر پیداست، کسانی که در این جایگاه مشغول به فعالیت‌اند، وظیفه مدیریت یک وبسایت را بر عهده دارند. به بیانی بهتر، وبمستر مانند یک استاد بر تمامی جزئیات سایت نظارت دارد و به خوبی می‌تواند عملکرد آن را تحت تسلط خود درآورد. در ادامه با جزئیات بیشتری به معرفی وظایف آن‌ها خواهیم پرداخت:

  • شناسایی ایرادات ایجاد شده در سایت و رفع آن‌ها در کم‌ترین زمان ممکن
  • آپدیت فنی سایت
  • مدیریت سرور که شامل اموری مانند مانیتورینگ، نگهداری، سرویس و امنیت می‌شود.
  • سئو و بهینه‌سازی موتورهای جستجو
  • تولید محتوا و بارگذاری آن بر روی سایت

لازم به ذکر است که باتوجه به گستردگی وظایف وبمسترها، بدون شک یک نفر نمی‌تواند تمامی این کارها را به صورت کامل انجام دهد. به همین دلیل در اکثر کسب و کارها، یک تیم پشتیبانی برای مدیریت یک سایت فعالیت می‌کنند.

مهارت‌های مورد نیاز یک وبمستر چه چیزهایی است؟

یک مدیر سایت باید بتواند تمام مهارت‌هایی که برای اداره یک وبسایت مورد نیازش است را تا حد مطلوب درون خود پرورش دهد. این مهارت‌ها می‌توانند تخصصی و یا شخصیتی باشند. در این قسمت، به چند مورد از مهم‌ترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

آشنایی با وردپرس و سایر سیستم‌های مدیریت محتوا

امروزه اکثر سایت‌هایی که در داخل کشور راه‌اندازی می‌شوند، با استفاده از سیستم وردپرس ایجاد شده‌اند. با توجه به این موضوع، مشخص می‌شود که آشنایی کامل با این سیستم تا چه اندازه می‌تواند برای یک مدیر سایت مهم باشد. این مهارت به شما کمک می‌کند تا با استفاده از افزونه‌های مربوطه، خیلی راحت بتوانید سایتتان را به‌روزرسانی کرده و به رفع ایرادات آن بپردازید.

آشنایی با شیوه کار با نرم‌افزارهای گرافیکی

ظاهر یک سایت یکی از اولین مواردی است که می‌تواند حضور کاربر را در آن طولانی‌تر کند. بنابراین طراحی‌ها و تصاویری که در سایت استفاده می‌شوند، می‌توانند تاثیر بسزایی در افزایش یا کاهش مخاطب داشته باشند. باتوجه به شرکتی که قرار است در آن فعالیت کنید، طراحی گرافیکی سایت می‌تواند یکی از وظایف اصلی و یا جانبی برای شما باشد. اما به هر حال بد نیست که در این حوزه هم مهارت لازم را کسب کنید.

سئو و بهینه‌سازی سایت

یکی از مهم‌ترین مهارت‌های مورد نیاز وبمسترها، سئو سایت است. در واقع اگر این کار انجام نشود، هیچ‌کس در دنیا از وجودتان باخبر نخواهد شد و تمام زحمات یک تیم به باد می‌رود! بنابراین خیلی مهم است که مدیر سایت به خوبی از این تخصص آگاهی داشته باشد و بتواند سایت را به رتبه‌های قابل توجهی برساند. علاوه بر آنچه که ذکر شد، از دیگر توانمندی‌های مهمی که در این حوزه موردنیاز است، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شناخت راه‌های تولید محتوا و بازاریابی محتوا
  • طراحی و توسعه سایت
  • توانایی حفظ امنیت سایت
  • تلاش و پیگیری برای رسیدن به هدف
  • خلاقیت بالا
  • علاقمند به کارهای گروهی
  • انعطاف‌پذیری بالا
  • صبور بودن
  • مهارت مدیریت و رهبری

مسیر یادگیری و اشتغال در جایگاه وبمستر چگونه است؟

کسی که شغل مدیریت سایت را انتخاب می‌کند، باید بتواند چندین مهارت و تخصص را به خوبی به دست آورد و علاوه بر این، تیم مدیریت سایت را نیز رهبری کند. بنابراین لازم است که توانمندی‌های بالایی داشته باشد. اگر در دانشگاه، در یکی از رشته‌های مربوط به کامپیوتر تحصیل کرده‌اید، بخش کوچکی از مسیر را جلو رفته‌اید. اما اگر اینطور نیست، لازم است تا تک تک مهارت‌های موردنیاز این شغل را از صفر به دست آورید.

برای کسب این توانمندی‌ها، برخی از آموزشگاه‌های آزاد دوره‌هایی برگزار می‌کنند که به طور کامل زیرشاخه‌های مربوط به این تخصص را آموزش می‌دهند. یکی از مجموعه‌هایی که می‌توانید در دوره‌‌های تخصصی آن شرکت کنید و تبدیل به یک وبمستر ماهر شوید، رشدانا می‌باشد. پس از آن‌که دانش تئوری لازم را به دست آوردید، لازم است حتما در یک شرکت متقاضی مدتی را کارآموزی کرده و از این طریق توانایی خود را محک بزنید. این کار به شما کمک می‌کند تا مهارت‌های تجربی خود را نیز ارتقا داده و به عنوان یک فرد حرفه‌ای به بازار کار وارد شوید.

ابزارها و پیش‌نیازهای یک وبمستر چیست؟

از آنجایی که شرح وظایف یک مدیر سایت بسیار گسترده است، بدون شک برای کنترل تمام امور نیاز به ابزارهای خاصی دارد. این ابزارها کمک می‌کنند تا کارها بهتر برنامه‌ریزی شده و پیش بروند. به همین دلیل در این قسمت به معرفی چند مورد از کارآمدترین آن‌ها می‌پردازیم.

گوگل سرچ کنسول

یکی از سرویس‌هایی که به صورت رایگان توسط شرکت گوگل در دسترس وبمسترها قرار گرفته، گوگل وبمستر تولز می‌باشد. این ابزار کمک می‌کند تا بتوانید به راحتی سایتتان را مدیریت و کنترل کنید. از طرفی، ارتباط میان سایت و موتور جستجوی گوگل را پررنگ‌تر کرده و بهنیه‌سازی سایت نیز راحت‌تر خواهد شد. همچنین می‌تواند کلیدواژه‌های سایت را آنالیز کند تا بتوانید به کمک آن کلمات کلیدی خود را با آنچه که کاربران جستجو می‌کنند، هماهنگ کنید.

Moz

به طور کلی ابزار ماز کمک می‌کند تا بتوانید ترافیک سایت را افزایش دهید. به عبارتی دیگر، این ابزار به صورت تخصصی بر روی بهینه‌سازی سایت‌ها کار می‌کند و با استراتژی خود می‌تواند کاربران یک سایت را افزایش دهد. از دیگر ابزارهای مهمی که به یک وبمستر در پیشبرد کارها کمک می‌کند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • الکسا
  • Screaming frog
  • Botify
  • GTmetrix و…

بازار کار و درآمد یک وبمستر چگونه است؟

با توجه به اینکه این روزها هر کسب و کاری تمایل به داشتن یک سایت نیز دارد، می‌توان به راحتی به این نتیجه رسید که بازار کار خوبی در انتظار علاقمندان شغل وبمستری است. از طرفی دیگر، هر کسی نمی‌تواند در این عرصه فعالیت حرفه‌ای داشته باشد، بنابراین هنوز رقابت زیادی بر سر این جایگاه ایجاد نشده است. در مورد میزان حقوق دریافتی این متخصصین، رقم ثابتی بیان نشده است. در واقع میزان درآمد وبمسترها کاملا به میزان تجربه، تخصص آن‌ها و توافقی که با کارفرمای خود دارند بستگی دارد. متوسط درآمد سالانه یک وبمستر در آمریکا مبلغی حدود 55000 دلار است.

برخی از آموزشهای مورد نیاز

کارآموزی

دوره جامع پیشنهادی

دوره آموزش وبمستر و راهبر وب سایت

Webmaster and Website Manager

سکان مدیریت وب سایت ها را به عهده بگیرید و آنها را راهبری کنید


  • زمان: پاییز 1401
  • مدت زمان دوره : 117 ساعت در 36 جلسه
مشاوره بگیرید 09301302890 9:00 تا 16:00

×
roshdana aparat roshdana instagram roshdana twitter roshdana telegram roshdana linkedin